04/29/2012

Tulpen (Tulips)

tulpenpluk.jpg

De Wereld Tulpen Top komt dit jaar naar België en Nederland. In het kader daarvan organiseert het district Berendrecht- Zandvliet – Lillo een jaar lang activiteiten rond de tulp. Op zondag 29 april 2012 staat een grote tulpenpluk op het programma.

450 jaar geleden arriveerden de eerste tulpenbollen via de Antwerpse haven in West-Europa. De stad Antwerpen, en vooral het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, speelde een voortrekkersrol in de verspreiding van de tulp. Tot midden vorige eeuw was de tulpenkweek in de voormalige polderdorpen een bedrijfstak en vond er een kermisgebeuren plaats naar aanleiding van de oogst. Het district wil dan ook graag naar aanleiding van de Wereld Tulpen Top in 2012 dit erfgoed opnieuw in de kijker zetten.

In oktober 2011 startte het tulpenjaar officieel met de eerste tulpenplant in Berendrecht. Er werden maar liefst 160 000 tulpenbollen geplant op een tulpenplukveld en nog eens 60 000 tulpenbollen op andere plaatsen in het district. Nu is de tijd gekomen om ze te plukken en een boeketje mee naar huis te nemen. Het district en de stad nodigen iedereen uit om hieraan deel te nemen.

TULPENPLUK

(160.000 tulips planted in Berendrecht - Time to take them home)

(Berendrecht - April 2012)

Posted by Wiske

The comments are closed.